Fortsæt til indhold
Bano

Atrium Plejehjem | Lelie zorggroep – Rotterdam, Nederlandene

Beboerne på Atrium-plejehjemmet i Rotterdam siger, at de har genvundet værdighed, uafhængighed og ro i sindet med installationen af Banos Drejbart Toilet. Plejehjemmet, som er en del af Lelie Zorggroep-kæden i Holland, har installeret drejbare toiletter i alle 60 værelser efter en omfattende renovering. Både beboere og plejepersonale har nu fået en helt ny hverdag.

User sitting on Bano Turnable Toilet next to Nursing home director
Photo: Frank De Roo

Dette er, hvad vi har brug for!

Atrium, Lelie Zorggroep, er det første plejehjem i Holland, der har valgt Banos Drejbart Toilet til et større projekt. Afdelingsleder Marianne De Paauw er klar i mælet: “Det er det her, vi har brug for! For vores kunder, som genvinder deres værdighed, men også for vores personale. Med sådanne hjælpemidler sparer de tid og forebygger rygproblemer.”

Hun fortsætter: “Når man begynder at renovere et plejehjem med små badeværelser, er man nødt til at se på innovative og smarte løsninger. Desuden skal man se på, hvordan badeværelserne kan fremtidssikres. Det var sådan, vi fandt Bano Drejbart Toilet, og vi var straks begejstrede.”

Det er godt for vores beboere, men helt klart også for vores medarbejderes ryg. – Marianne de Paauw, Location Manager

Vil du læse mere om Bano Drejbart Toilet, og hvordan det fungerer? Det kan du gøre her.

Vores dedikerede Benelux-team, ledet af Daniel Nesse og Saskia de Jong, var til stede ved genåbningen af plejehjemmet. De var stolte og klar til at vise faciliteterne frem – og samtidig være vidne til den positive indvirkning, som de nye toiletter har på både beboernes og plejepersonalets hverdag.

Ikke længere brug for hjælp

Det er ikke ofte, man hører folk prale af det nye toilet, de lige har fået, men beboerne på Atrium lagde al generthed til side for at fortælle om deres nye hverdag, og hvordan de nu kan klare sig med mindre hjælp på badeværelset. To af samtalerne fandt endda sted, mens nogen sad på toilettet!

At gå på toilettet er ikke en enkel handling for alle, men alle skal alligevel gøre det flere gange om dagen. Med bukserne halvvejs nede er det endelig lykkedes at komme på toilettet – en bedrift i sig selv for mennesker med handicap. Men allerede her kommer den næste udfordring: Hvordan kommer man af, når man er færdig?

Beboerne Natasja og Roberto er glade for at kunne demonstrere toilettet og dets enkelhed, fordi det har givet dem noget tilbage, som de havde mistet – deres uafhængighed. I sit nyrenoverede badeværelse peger Natasja fra sin kørestol og siger: “Jeg kan klare mig selv meget bedre nu og jeg gør alting selv, det gør det så meget nemmere.” Hun drejer toilettet rundt, justerer højden og behøver kun at tage et lille skridt til siden for at komme på toilettet.

Mindre sygefravær blandt medarbejderne

Stef og Chantal er plejere på plejehjemmet Atrium og fortæller, at de takket være Bano ikke længere har brug for patientløftere og andre redskaber til at udføre deres arbejde. De bruger mindre tid og har mere plads på badeværelset til at hjælpe. Det nye toilet gør det også meget nemmere at bade beboerne. “Med Banos Drejbart toilet foretager vi færre forflytninger, hvilket resulterer i færre belastningsskader og lavere sygefravær blandt personalet. Det øger både trivslen og sparer penge.

Beboerne på plejehjemmet Atrium har fået en del af deres hverdag tilbage. Sådanne ting giver glæde, en følelse af mestring og værdighed. Badeværelset er trods alt vores mest private rum og vi er glade for at se, at vores produkter bidrager til at forbedre folks hverdag.

Vil du gerne læse mere om, hvordan færre forflytninger fører til færre skader for patienter og plejepersonale? Så kan du læse mere om det her.