Fortsæt til indhold
Bano
Sandane during summer

Om Bano

Det er smertefuldt at være vidne til, at en elsket mister deres livsglæde på grund af en betydelig tilbagegang, der efterlader dem ude af stand til at klare sig alene på badeværelset. Banos historie begynder med en personlig og passioneret overbevisning om, at badeværelser for ældre og personer med nedsat funktionsevne kunne forbedres. Formålet var at øge selvstændigheden og livskvaliteten for brugerne.

Tanken om at skabe et badeværelse, der giver brugerne mere værdighed og følelse af uafhængighed i allerede udfordrende situationer, var kernen i Banos indsats.

smiling_old_lady_in_mirror
Bano bathroom shower seat extended

Designed for care

I 1998 samlede grundlæggerne af Bano et hold af stærke ressourcepersoner for at realisere drømmen om et værdigt badeværelse til ældre. Holdet bestod af erfarne fysioterapeuter med speciale i forflytning, nogle af Norges førende industridesignere, arkitekter og ledere inden for ældrepleje samt sundhedspersonale. Ikke mindst var brugerne selv – med deres afgørende perspektiver – den vigtigste stemme i processen.

En prototype blev udviklet og installeret flere steder, så badeværelset kunne testes i dagligdagen. Designet blev derefter optimeret baseret på erfaringer og værdifulde tilbagemeldinger.

Ægte produktudvikling tager tid – men det var ventetiden værd! Da Bano badeværelseskonceptet blev lanceret i 2002, var responsen overvældende. “Det er hvad vi har ventet på. Et funktionelt badeværelse, der både er tiltalende og overkommeligt.” I dag er Bano badeværelseskonceptet blevet testet på hospitaler, plejehjem og i private hjem af tusindvis af brugere og plejepersonale, og nu er Bano markedsledende i Norge. Internationalt er det også ved at blive en efterspurgt løsning for personer med nedsat funktionsevne. Årsagen er simpel: Bano er “Designed for care”.

Bano employee smiling in factory
Factory in Sandane and mountain

Produktion og markeder

Bano er en international virksomhed med salgskontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Schweiz, Holland og Spanien. Vores administrative hovedkvarter, centrallager og produktionsanlæg ligger i den idylliske Sandane, på Norges vestkyst.

Her designer, udvikler og producerer vi cirka 4.000 badeværelser årligt. Fabrikslokalerne rummer et centrallager, der sikrer en effektiv og sikker logistikløsning. Alle produkter, der udvikles og produceres på Banos fabrikker, gennemgår en række tests og en grundig kvalitetssikring.

Three employees smiling sitting on sofa in Sandane office

Vores folk

Mere end 200 personer arbejder i Bano Group globalt. Vi er forenet af vores lidenskab og forpligtelse til at sikre, at alle kan leve et selvstændigt og værdigt liv. Vores tilgang er, at hvis løsningen ikke findes, så skaber vi den, og det fremmer en virksomhedskultur, der er præget af fleksibilitet og innovation. Ønsker du at forbedre nogens hverdag? Vi vil meget gerne høre fra dig!

Bano Group

Bano er heldigvis ikke alene med visionen om at sikre et selvstændigt og værdigt liv for mennesker med nedsat funktionsevne. Vi er en del af Bano Group, sammen med Bano Life og Bano Prefab.

Mens vi i Bano tager os af brugere og plejepersonale på institutionsmarkedet, sørger Bano Life for at give alle et aktivt og meningsfuldt liv på homecare-markedet, med specialtilpassede hjælpemidler til alle livets områder.

Bano Prefab skaber fremtidens badeværelser ved at præfabrikere badeværelseskabiner i stålfiberarmeret beton. Kabinerne er perfekte til at implementere Bano badeværelseskonceptet i nybyggeri og til dem, der ønsker at forberede sig på fremtiden og de hjælpemidler, de måske vil få brug for på badeværelset.

Siri sitting in Eloflex electric wheelchair outdoor
Two employees assembling a Bano Prefab bathroom pod