Fortsæt til indhold
Bano

Metodisthjemmet Plejehjem – Bergen, Norge

Når vi bliver ældre, reduceres mobiliteten ofte på grund af sygdom, hvilket skaber udfordringer for både patienter og plejepersonale. På Bano er vores mål at gøre hverdagen så værdig og god som muligt for begge parter. På den måde kan vi bevare den enkeltes uafhængighed, frihed og sundhed, samtidig med at plejepersonalets sundhed bevares.

På den baggrund udviklede vi Bano-konceptet, et badeværelseskoncept, der tager højde for mange af de udfordringer, som sygdom og aldring medfører. Under opførelsen af Metodisthjemmet i Bergen var de bekendt med de løsninger, som Bano-badeværelserne tilbød gennem andre institutioner – og de ønskede helt sikkert at få konceptet installeret i deres nye anlæg.

Her kan du læse mere om Bano-konceptet.

I august 2023 stod Metodisthjemmet i Bergen færdigt. Som et højteknologisk plejehjem med markedsledende løsninger installerede de Bano-konceptet.

Derfor talte vi med Karianne Fedøy Magnussen, lederen af institutionen, for at høre om deres erfaringer efter næsten et års brug og det var dejligt for os at få så positiv feedback.

Derfor talte vi med Karianne Fedøy Magnussen, lederen af institutionen, for at høre om deres erfaringer efter næsten et års brug og det var dejligt for os at få så positiv feedback.

Stiftelsen Metodisthjemmet Bergen er en uafhængig stiftelse med det formål at drive plejehjem i overensstemmelse med Metodistkirkens værdier i Norge og norsk lovgivning.

Her er de Bano-produkter, de har installeret:

Vil du gerne læse mere om Bano Drejbart Toilet og hvordan de fungerer? Her kan du læse mere.

Øget selvstændighed med Bano-badeværelseskoncept

Da badeværelserne blev installeret, var der en vis forventning om, hvorvidt løsningerne ville være ukendte for brugerne, men det er gået godt.

“De fleste af vores patienter har hurtigt vænnet sig til de nye funktionelle løsninger. Kortere afstande gør brugerne mere selvhjulpne og det har været den største fordel. De får dog stadig hjælp til at bruge højdejusteringen,” siger Fedøy Magnussen.

Sikkerhed i det daglige liv

Med Bano badeværelses-koncept får patienterne en mere sikker hverdag. Badeværelserne er udstyret med støttehåndtag overalt, hvilket sikrer et godt greb og reducerer risikoen for fald. Det drejbare toilet gør det lettere for mennesker med bevægelsesudfordringer at bruge toilettet selvstændigt.

Håndvasken er placeret i nærheden af toilettet. Da toilettet kan drejes, kan de nemt vaske hænder, mens de sidder på toilettet, inden de flytter tilbage til kørestolen eller rollatoren. På den måde opretholdes hygiejnen.

Desuden kan både toilettet og håndvasken hæves og sænkes, så badeværelset kan tilpasses individuelle behov. Håndvasken er også udstyret med håndtag, der giver et solidt greb, så man ikke er afhængig af våde og glatte overflader som f.eks. en vask, hvilket indebærer en risiko.

Positiv feedback fra personalet

Ledelsen på Metodisthjemmet får løbende positiv feedback fra personalet. Det drejbare toilet giver bedre ergonomi og reducerer arbejdsbyrden, da færre tunge løft er nødvendige. Det er også lettere at hjælpe patienterne, som nu bedre kan støtte sig selv. De ensartede støttehåndtag sikrer også et lettere samarbejde mellem patient og plejepersonale.

En arbejdsplads med fordele

"Velfærdsteknologi til medarbejderne gør os til en attraktiv arbejdsplads, og det er en stor fordel i jagten på gode medarbejdere." – Karianne Fedøy Magnussen, institutionsledelse.

Der er hård konkurrence om medarbejderne i plejesektoren. Velfærdsteknologien muliggør færre tunge løft, mindre arbejde i ugunstige stillinger og et mere gnidningsfrit samarbejde med patienterne – som følge af Bano badeværelses-konceptet. Dette fremhæves ofte i jobannoncer for at tiltrække de bedste medarbejdere.

Kontakt os

Hvis du vil se nærmere på vores badeværelses-koncept og se, om det er en løsning, der passer til dig eller dit projekt, hjælper vi gerne med processen. Du er velkommen til at kontakte os.